Ga naar de inhoud
Als leren je niet lukt…

Als leren je niet lukt…

“Dan zijn er ook andere wegen”, zegt Jeldert. Hij spreekt uit ervaring. Het gewone onderwijssysteem bleek niet voor hem geschikt, waardoor hij het VSO zonder diploma verliet. “Ik kan best leren, maar niet zo lang achter elkaar. En ook niet in een groep. Dat ik geen diploma had, vond ik echt niet leuk. Ik wilde mijn droom waarmaken, vanuit kennis. Ik wilde mezelf laten zien dat ik wel degelijk kon leren. Dus ging ik op zoek naar een andere manier.”

Na enig zoekwerk vond hij een docent die individueel les geeft, Cock Moerman van Administratiekantoor ASSociates. Iemand die de materie rustig uitlegt, je meeneemt in het verhaal en vertrouwen aan je geeft. “Dat was precies wat ik nodig had. En inmiddels heb ik mijn certificaat Bedrijfsadministratie niveau 4 op zak, en ben ik bezig met iets dat ik echt leuk vind: boekingen, balans, journaalposten, winst- en verliesrekening.”

Hij is blij en trots dat hij heeft doorgezet. “Ik heb echt wel moeten leren om geduld met mezelf te hebben. Je denkt al snel dat je het niet kan, maar dit is een proces waar je doorheen moet. Ik in ieder geval wel. En ik kan me voorstellen dat dit ook voor anderen kan gelden.”

Ben je hooggevoelig? Heb je een ASS? Dan vind je het misschien ook spannend om iets te leren of zelfs te moeilijk om een certificaat te halen. “Maar het standaard systeem is niet het enige systeem. Het is mij ook gelukt. Als ik iemand kan inspireren om ook zijn of haar eigen weg te vinden en toch een diploma te halen, dan zou ik dat onwijs mooi vinden.”

Administratiekantoor ASSociates
Doen waar je goed in bent