Ga naar de inhoud

Over ons

Doen waar je goed in bent!

Als je de naam van ons administratiekantoor ziet, zou je kunnen vermoeden dat we een typfoutje hebben gemaakt. Maar nee, ASSociates is niet toevallig gekozen. De eerste drie letters staan voor “Autisme Spectrum Stoornis”. Een groot deel van onze medewerkers heeft namelijk een vorm van autisme. Veel mensen met autisme hebben de volgende unieke eigenschappen:

  • Oog voor detail en aanbrengen van ordening
  • Sterke focus
  • Logisch denken
  • Goed in feiten en regels

En laten dat nou net eigenschappen zijn die medewerkers bij een administratiekantoor goed kunnen gebruiken.

Sociale impact

Wij willen ook graag een sociale impact hebben en vinden dat ASS geen beperking is, maar juist een kracht. Onze klanten profiteren van het vakmanschap en de toewijding van onze medewerkers.

Wij geloven in “maatwerk” en dat betekent dat wij bedrijven graag helpen de inrichting van de financiële administratie geheel af te stemmen op de informatiebehoefte van het management. Natuurlijk spelen omvang en levensfase van het bedrijf hierbij een rol. Een zzp’er heeft een andere informatiebehoefte dan een bedrijf met personeel in loondienst. Een Startup heeft een andere informatiebehoefte dan een Scale-up of een bedrijf dat in de volwassenheidsfase zit.

Oog voor detail

Sterke focus

Goed in feiten en regels

Op zoek naar een opleiding in een prikkelarme omgeving?

Bij ons kunnen medewerkers én particulieren op individuele basis opleidingen volgen in de bedrijfsadministratie. Ook hier passen we maatwerk toe, geheel afgestemd op het kennisniveau en het tempo van de cursist. Ideaal voor mensen die liever geen groepslessen krijgen, maar graag in een besloten en prikkelarme omgeving een financieel administratieve opleiding willen volgen. Wij bieden cursisten de mogelijkheid om stage te lopen in ons administratiekantoor, om zo theorie en praktijk met elkaar te verbinden en werkervaring op te doen.

Cock Moerman

Oprichter

Mijn naam is Cock Moerman, sinds 13 januari 2011 administrateur, adviseur, trainer, opleider en coach op het gebied van boekhouden, financiën en persoonlijke ontwikkeling. Na 28 waardevolle jaren werkzaam te zijn geweest in het bankwezen, heb ik besloten datgene te doen waar mijn passie ligt: mensen helpen het beste in zichzelf naar boven te halen in hun (financieel-administratieve) werk. Daarnaast vind ik het fantastisch om bij te dragen aan een betrouwbare financiële administratie. Samen met mijn collega’s neem ik met veel plezier uw administratieve rompslomp uit handen. In die 28 jaar doorliep ik allerlei functies, van baliemedewerker tot business controller. Op deze manier heb ik niet alleen veel vakkennis opgedaan; ik heb ook belangstelling opgevat voor de mens achter de klant en achter de collega. Want een klant is meer dan zijn bankrekening en een collega meer dan zijn taakomschrijving. En nu ben ik dus een docent die oog heeft voor de mens achter de cursist. Het geeft mij een enorme kick als ik mensen ‘het’ zie snappen, als ik mensen het ‘Eureka-gevoel’ zie ervaren. Wat ik daarmee bedoel? Dat er voor mij meer is dan het sec overdragen van kennis. Het gaat om interactie, om de wil de cursist te begrijpen en te begeleiden. Ik ben een docent die ervoor zorgt dat 95% van zijn cursisten in één keer slaagt. Uit passie voor ons gezamenlijke vak.

Albert Phaff

Oprichter

Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Albert Phaff. Sinds 2013 houd ik mij als zelfstandige bezig met het adviseren van MKB-ondernemers op o.a. de terreinen organisatieontwikkeling, Finance en bedrijfsoverdracht. Ik heb 23 jaar in de Automotive gewerkt als Bedrijfsadviseur, Finance Manager en CFO. Daarna heb ik besloten om mij als zelfstandige te gaan richten op MKB-ondernemers en hun bedrijven. Ondernemers helpen bij de ontwikkeling van hun bedrijf vind ik geweldig. De mens staat bij mij altijd centraal: de ondernemer, maar ook zijn/haar medewerkers. Mijn zoon, die ASS heeft, gaf mij de inspiratie om samen met Cock Moerman Administratiekantoor ASSociates op te richten. Mensen met ASS staan ten onrechte vaak aan de kant, terwijl ze de maatschappij veel te bieden hebben. Zo hebben mensen met ASS vaak een sterke drive, focus en oog voor detail. Mensen met ASS die voor een administratief beroep hebben gekozen, kunnen deze eigenschappen in hun beroep ten volle benutten. Als het administratieve proces goed ingeregeld en geborgd is, gaat het erom de informatie die de financiële administratie oplevert optimaal te benutten als managementinformatie om hiermee de onderneming te sturen. Ik wil je graag helpen om een praktisch informatiedashboard voor je onderneming te ontwikkelen en te implementeren. Zodat je onderneming groeit, rendeert en zich verder ontwikkelt.

Jeldert Phaff

Financieel medewerker

Het leukste aan Administratiekantoor ASSociates vind ik de variatie aan klanten en in mijn werk. Ook al zijn het vaak dezelfde handelingen, toch zit er verschil in voor welke klant en welke branche je het doet. Iedere branche en de meeste ondernemers kunnen bij ons terecht. Of het nou een beginnende zzp’er is of een MKB-bedrijf met 10 personeelsleden, dat maakt niet uit.

Maatwerk vind ik het mooiste om te doen. Je doet exact wat iemand nodig heeft, zodat dat bedrijf of die ondernemer andere dingen kan gaan doen. Zo zie ik veel bedrijven groeien en ontwikkelen.

Ik hou ervan om mensen op weg te helpen en ze nieuwe stappen te laten maken. Daar draag ik graag aan bij. Dat doe ik door mijn oog voor detail, overzicht te creëren en focus te hebben. Dat zijn mijn sterkste kanten. En heel handig voor dit vak, natuurlijk.

Zo spaar ik ook al een paar jaar munten. Dus zelfs als hobby ben ik met geld bezig. Toch grappig.

Oprechte interesse in het mens, het bedrijf en mijn vak komen allemaal samen bij Administratiekantoor ASSociates. Daar wil ik graag in verder groeien. Daarom word ik steeds meer het gezicht en de toekomst van het bedrijf. Je zult mij nog vaak tegenkomen!

De toekomst van dit bedrijf zie ik voor me als een all-round onderneming met sociale impact, die mensen die wat moeilijker aan een werkplek komen (bijvoorbeeld door ASS of hooggevoeldigheid) op te leiden en een stage- of werkplek te geven.