Ga naar de inhoud
‘Het draait altijd om mensen’

‘Het draait altijd om mensen’

Bij Albert draait het altijd om mensen. Al op zijn 23e zat hij om de tafel met ondernemers als bedrijfsadviseur vanuit MKB Nederland. Met zijn financiële achtergrond kon hij hen helpen strategisch betere keuzes te maken. Toen hij de overstap maakte naar Daihatsu Holland B.V. werd hij daar al snel verantwoordelijk voor circa 20 experts die daar werkten binnen HRM, Facilitair, ICT en de Financiële Administratie en later eindverantwoordelijk als CFO.

“Ik was nooit bezig met de systemen zelf. Ik was bezig met de ondernemers, de dealers in het land, en natuurlijk met de mensen die bij Daihatsu werkten. Ik heb zelf ervaren en gezien wat persoonlijke ontwikkeling en communicatie kunnen doen voor een organisatie. Combineer je dit met cijfers, dan heb je een strategisch instrument in handen waar je elke onderneming mee verder kunt helpen.”

Een kleine persoonlijke noot: Albert is gelukkig getrouwd met Wies en samen hebben ze een dochter en een zoon, Jeldert. Voor hem heeft hij ASSociates in het leven geroepen. “We stonden een keer met vakantie op de camping en Jeldert vroeg me hoe zo’n camping nu werkte. We hebben toen als casus een heel bedrijfsplan uitgewerkt. Jeldert bleek zakelijk inzicht te hebben en interesse in cijfers en boekhouding.”

Daardoor kwam Albert op het idee om Jeldert te faciliteren via een administratiekantoor. Na er met enkele vertrouwelingen erover te hebben gesproken, legde hij z’n idee voor aan Jeldert. Die volgde toen een opleiding bij Cock en Jeldert stelde voor om Cock te polsen als compagnon. Albert wilde namelijk wel betrokken zijn, maar niet zelf met de administratie aan de slag gaan. Hij wilde op de achtergrond blijven. Dan kon hij het prima combineren met zijn eigen bedrijf Management Partners. “Financiële administratie is een middel om te komen tot sturingsinformatie, iets waar iedere ondernemer z’n voordeel mee kan doen. De meeste MKB bedrijven hebben echter geen budget om mee te matchen, er gaat veel op gevoel. Met mijn bedrijf geef ik bedrijven advies, zodat ze kunnen groeien.”

Hij is ervan overtuigd dat je in een organisatie moet meten; en de metingen moeten voldoende gedetailleerd zijn en op de juiste aspecten gericht. “Aan dergelijke cijfers kan ik heel veel zien. Ze geven me een beeld van een bedrijf en ik krijg er een gevoel bij. Zo kan ik de ondernemer voorzien van strategische inzichten en adviezen. Want uiteindelijk is dat waar het voor mij om draait: de ontwikkeling van de ondernemer zelf en de mensen in het bedrijf.”

Zijn passie voor ontwikkeling en mensgerichtheid vindt hij ook terug in ASSociates. “We hebben een mooie dynamiek met ons drieën. Het geeft een gevoel van zingeving om een boterham te verdienen met iets waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. Het is mooi om te zien hoe Jeldert zijn passie gevonden heeft. Daar ben ik blij mee.”

Administratiekantoor ASSociates
Doen waar je goed in bent