Ga naar de inhoud
Het was hem gelukt!

Het was hem gelukt!

De ondernemer was zielsgelukkig. De bank had zijn financieringsaanvraag goedgekeurd en nu kon hij zijn eerste huis kopen. Juist doordat hij het jaarrapport van zijn eenmanszaak op orde had gehad. Dat was cruciaal geweest voor de bank.

Dit is geen verzonnen verhaaltje. Dit is echt gebeurd en het geeft aan hoe belangrijk het is dat je als ondernemer aandacht hebt voor het proces van de jaarafsluiting.

Betrouwbaar

Het belangrijkste dat je als ondernemer moet weten over de jaarafsluiting is dat de cijfers in je jaarrapport betrouwbaar moeten zijn. Want de jaarcijfers vormen het fundament voor allerlei besluiten; niet alleen die voor jezelf en voor de ontwikkeling van je onderneming.

Ook de Belastingdienst (belastingaangiftes) en je bank

(financieringsaanvragen) leunen op het jaarrapport van je bedrijf.

Valkuil

De grootste valkuil bij het opstellen van een jaarrapport is onvolledigheid. Het komt maar al te vaak voor dat bepaalde boekingen niet zijn gedaan. Denk aan afschrijvingskosten of de btw privé-gebruik.

Weinig tijd

Toch hoeft het proces van jaarafsluiting niet veel tijd in beslag te nemen. Als je door het jaar heen alles correct hebt ingevoerd, dan kost het opstellen van een jaarrapport van een eenmanszaak maar een minuut of vijf en en dat van een VOF een half uurtje.

Vraag het

Heb je je boekhouding uitbesteed? Dan heb je het helemaal goed geregeld.

Leg het rapport dan niet ergens in een la, maar lees en gebruik het. Jij en je bedrijf kunnen er baat bij hebben. En als je iets erin niet snapt, vraag het dan. Wij staan zeker voor je klaar.

Wil je meer weten? Bel Cock Moerman vrijblijvend via: 06 14 64 99 21 of stuur een e-mail naar: info@adm-associates.nl.

Administratiekantoor ASSociates
Doen waar je goed in bent