Ga naar de inhoud
Hoeveel btw kun jij terugvragen?

Hoeveel btw kun jij terugvragen?

Het is voor sommigen even een klusje, maar dan heb je ook wat. Tenminste … als je het goed doet. Weet jij precies hoeveel BTW jij terug kunt vragen?

Zoals met alles worden zaken in Nederland enorm complex gemaakt. Als je een kijkje neemt op de website van de belastingdienst, zie je daar maar liefst negen ‘hoofdstukjes’ staan over BTW met verschillende deelonderwerpen eronder.

De kern is dat je de omzetbelasting die je als ondernemer betaalt mag terugvragen van de fiscus. Jouw klant betaalt namelijk ook belasting over jouw diensten en/of producten. Als jij de omzetbelasting niet zou terugvragen, zou de fiscus over het zelfde product meer dan één keer belasting heffen en zo zijn we niet getrouwd in Nederland.

Natuurlijk zijn er voorwaarden waar je aan moet voldoen, zijn er uitzonderingen en interessante weetjes. Zo is het misschien slim voor jou om gebruik te maken van de Kleine Ondernemersregeling (KOR). En wist je dat het in de regel verplicht is om over elk kalenderkwartaal je aangifte BTW in te dienen, in plaats van per jaar? De eerst volgende deadline is 31 januari 2023

Wil jij ook de omzetbelasting terug waar je recht op hebt? En op tijd?
En makkelijk? Bel Cock Moerman: 06 14 64 99 21 of stuur hem een e-mail
via: info@adm-associates.nl.

Administratiekantoor ASSociates
Doen waar je goed in bent