Ga naar de inhoud
“Ik heb zoveel hulp gehad. Ik wil iets terugdoen.”

“Ik heb zoveel hulp gehad. Ik wil iets terugdoen.”

Jeldert Phaff (25 jaar) heeft geen schooldiploma, maar wel een missie. “Het is belangrijk om mensen zoals ik een veilige omgeving te bieden waar ze een vak kunnen leren, zodat ze aan het werk kunnen.” Hoezo mensen zoals hij?
 
Jeldert is hooggevoelig en heeft een vorm van autisme. Welke vorm is niet zo spannend. Wel spannend is dat het samen met zijn hooggevoeligheid ervoor zorgde dat hij op zijn 20e van school werd gestuurd, omdat hij te oud geworden was. Zonder diploma.
 
“Ik kan best leren”, vertelt hij, “alleen niet klassikaal en maar zo’n 2 uur per week.” En dat gaat dus niet binnen het onderwijssysteem. “De docenten deden echt hun best, maar er waren in de VSO-school waar ik op zat te veel leerlingen die extra aandacht nodig hadden.”
 
Hij had zich onveilig gevoeld op school, veel te veel druk ervaren en ook gemerkt dat mensen hem gewoon niet snappen. Maar niets doen, geen school en ook geen werk? Dat wilde Jeldert niet. “Want ik kán wel iets en dit is het: werken met cijfers. Ik ben heel precies, detailgericht en kan analyseren. Dat vind ik ook leuk om te doen. Ik vind het leuk om ergens fouten uit te halen. Ook ervoor zorgen dat iets efficiënt gaat vind ik belangrijk. Ik houd ervan dingen zo te doen voor de klant, dat die er iets mee opschiet.”
 
Bij Administratiekantoor ASSociates voelt hij zich op z’n plek. Niet zo gek, want hij is zelf de initiator van dit bedrijf. “Alles is op maat. Er is tijd om met jou te kijken wat je kunt doen. Echt maatwerk dus. Zo zijn we ook naar klanten toe. We zijn geïnteresseerd in het bedrijf achter de cijfers, zodat de ondernemer weet hoe dingen beter kunnen in zijn of haar bedrijf.”
 
Is Jeldert de enige die binnen ASSociates aan de slag is, naast medeoprichter Cock Moerman? “Nog wel. Maar ik zou het mooi vinden als we zoveel klanten krijgen dat we nog iemand zoals ik een plek kunnen bieden. Ik heb zoveel hulp gehad, ik wil nu iets terugdoen.”
 
Heb jij een vorm van autisme en ben jij benieuwd of werken met cijfers iets voor jou is, net als voor Jeldert?
 
Bel Cock Moerman: 06-14649921 of stuur hem een e-mail via: info@adm-associates.nl.
 
Administratiekantoor ASSociates
Doen waar je goed in bent.