Ga naar de inhoud
Opleiding

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Wil jij je de verschillende facetten van financiële rapportages en verslaggeving eigen maken? Wil jij je kennis op het gebied van belastingwetgeving en bedrijfseconomie verbreden? Bijvoorbeeld omdat je als administratieve spil in het bedrijf fungeert? Of een verantwoordelijke functie op financieel-administratief gebied ambieert? Dan is de opleiding ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ uitermate geschikt voor je.

Inhoud

De opleiding bestaat uit vier modules: Kostencalculatie, Bedrijfsadministratie, Financiering en Belastingwetgeving.

Na afloop van de opleiding bezit je de nodige theoretische vakkennis op het gebied van ‘budgetteren’, ‘belastingen’ en ‘financieren’. Je kunt optimaliseringsvraagstukken oplossen en informatie verstrekken ten behoeve van het financieel besturen van een organisatie.
Verder ben je in staat zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity based costing en leasing. Je kent de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem en kunt werken met de modules Finance en Controlling van zo’n systeem.
Daarnaast beheers je praktische zaken als ‘kostprijscalculaties’, ‘het opstellen van interne en externe verslaggeving’ en ‘het analyseren van rapportages’. En ben je in staat de vermogensbehoefte van een onderneming te bepalen en een investeringsselectie te maken. Maar ook ken je verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en kun je hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en overzichten maken ten behoeve van interne en externe verslaglegging.
Tot slot kun je de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van in Nederland gevestigde ondernemers. Je bent moeiteloos in staat een belastingaangifte te doen.

De opleiding wordt gegeven op MBO-plus niveau. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Aanpak

In een informele sfeer leer je de essentiële begrippen en vaardigheden behorend bij een financieel-administratieve functie. De mensgerichte aanpak garandeert 100% persoonlijke aandacht voor je. De totale opleiding bestaat uit circa 60 lessen van ongeveer 2 uur. Elke module bevat circa 15 lessen. In deze lessen staat de vertaling van de theorie naar de praktijk centraal.

Kosten
Literatuur

Voor de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) maken we gebruik van de boeken van A. Lammers, H.M.M. Krom, M. Faber en K. Jacobs. (Convoy Uitgevers).

Erkend diploma

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie bereidt je voor op een examen bij de Associatie voor Examinering. Dit is een onafhankelijk instituut dat al 75 jaar toonaangevend is in het afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Indien je voor alle 4 modules slaagt, ontvang je het Associatiediploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Het is een veelgevraagd diploma voor tal van interessante financieel-administratieve functies.

Vervolgcursussen

Met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) heb je een prachtige basis gelegd voor de opleiding Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy (VBA) op HBO-niveau. Kortom, met het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) heb je een diploma met toekomstperspectief.

Wijze van aanmelden/inschrijven

Je kunt je inschrijven door gebruik te maken van het contactformulier. Na ontvangst van je formulier nemen wij persoonlijk contact met je op voor het vaststellen van de aanvangsdatum en het schema van de lestijden. Vervolgens ontvang je een inschrijvingsbevestiging met de algemene voorwaarden.