Ga naar de inhoud
Slim splitsen voor groeiers

Slim splitsen voor groeiers

Als de zaken goed gaan, kan het moment komen waarop je je eenmanszaak gaat omzetten naar een andere rechtsvorm. Je krijgt dan ook met andere belastingen te maken. Niet getreurd, ook daar kun je slim mee omgaan. Zoals met de vennootschapsbelasting (vpb).

Heb je eenmaal een BV, NV of coöperatie? Dan wordt 1 juni een bekende datum voor je. Vóór die datum moet je namelijk je vpb-aangifte hebben gedaan. Je kunt er overigens uitstel voor vragen. Vpb is de belasting over de winst die rechtspersonen als een BV, NV of coöperatie moeten betalen. Het grensbedrag is op dit moment 2 ton. Tot en met 2 ton winst betaal je 19% vpb en daarboven 26,5%.

Nu kun je je organisatie zodanig inrichten dat je niet teveel belasting betaalt. Als je ervoor zorgt dat je twee bv’s hebt, bijvoorbeeld een holding en werkmaatschappij, dan kun je de winst slim splitsen. Daardoor blijf je per BV onder de 2 ton en betaal je per saldo minder belasting.

Heb er bij de aangifte vpb ook erg in of er sprake is van verrekenbare verliezen. Hierover komt in de aangifte standaard een vraag langs. Geef je daar het verkeerde antwoord, dan doe je jezelf wellicht te kort.

Wil jij ook slim omgaan met je belastingaangifte? Bel Cock Moerman: 06 14 64 99 21 of stuur hem een e-mail via: info@adm-associates.nl.

Administratiekantoor ASSociates
Doen waar je goed in bent