Ga naar de inhoud
Opleiding

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Wil jij je de elementaire boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen eigen maken? Bijvoorbeeld omdat je de administratie van je onderneming beheert of omdat je assistent bent van de administrateur of controller? Dan is de opleiding ‘Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)’ een must als één van de meest gevraagde diploma’s in het administratieve werkveld. Naast vakkennis is ook de toepassing in de praktijk van belang.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering.

Na afloop van de opleiding bezit je de nodige theoretische en praktische vakkennis op de drie deelgebieden; je hebt inzicht in en kunt werken met de belangrijkste begrippen. Je bent in staat berekeningen te maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. Een grootboekrekening of een kolommenbalans heeft geen geheimen meer voor je.

Je weet hoe je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent. Je hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. Ook heb je de belangrijkste theorie paraat met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Verder kun je berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen.

De opleiding wordt gegeven op MBO 4 niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Aanpak

In een informele sfeer leer je de essentiële begrippen en vaardigheden behorend bij een administratieve organisatie. De mensgerichte aanpak garandeert 100% persoonlijke aandacht voor je. De totale opleiding bestaat uit circa 39 lessen van ongeveer 2 uur. Elke module bevat circa 13 lessen. In deze lessen staat de vertaling van de theorie naar de praktijk centraal.

Kosten
Literatuur

Voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) maken we gebruik van de boeken van Henny Krom (Convoy Uitgevers).

Erkend diploma

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden bereidt je voor op een examen bij de Associatie voor Examinering. Dit is een onafhankelijk instituut dat al 75 jaar toonaangevend is in het afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Indien je slaagt, ontvang je het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Met dit diploma sta je aan het begin van een succesvolle carrière in een administratieve functie in het bedrijfsleven.

Vervolgcursussen

Met het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden ben je bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding te voeren. Ook in grote organisaties ben je een waardevolle kracht als assistent van de administrateur of controller. Met dit diploma heb je toegang tot de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Kortom, PDB is een must voor een glanzende loopbaan in een administratieve functie!

Wijze van aanmelden/inschrijven

Je kunt je inschrijven door gebruik te maken van het contactformulier. Na ontvangst van je formulier nemen wij persoonlijk contact met je op voor het vaststellen van de aanvangsdatum en het schema van de lestijden. Vervolgens ontvang je een inschrijvingsbevestiging met de algemene voorwaarden.