Ga naar de inhoud
Opleiding

Basiskennis Boekhouden

Wil jij je de basiskennis van het boekhouden eigen maken? Bijvoorbeeld omdat je de administratie van je onderneming of je vereniging beheert? Dan is de opleiding ‘de basis van het Boekhouden / Basiskennis Boekhouden (BKB)’ uitermate geschikt voor je.

Inhoud

Na afloop van de opleiding zijn begrippen als ‘balans’, ‘verlies- en winstrekening’, ‘journaalposten’, ‘debet en credit’ eindelijk zo helder als glas voor je. De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist. 

Aanpak

In een informele sfeer leer je de essentiële begrippen en vaardigheden van het boekhouden. De mensgerichte aanpak garandeert 100% persoonlijke aandacht voor je. De opleiding bestaat uit 10 à 12 lessen van ca. 2 uur. In deze lessen staat de vertaling van de theorie naar de praktijk centraal.

Kosten
Literatuur

Voor de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) maken we gebruik van de boeken van Hans Dijkink (Noordhoff Uitgevers) of Henny Krom (Convoy Uitgevers).

Erkend diploma

De opleiding ‘Basiskennis Boekhouden’ bereidt je voor op een examen bij de Associatie voor Examinering. Dit is een onafhankelijk instituut dat al 75 jaar toonaangevend is in het afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Indien je slaagt, ontvang je het Associatie Praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden (BKB). Met dit diploma kun je zelfstandig werken in een administratieve functie in het bedrijfsleven.

Vervolgcursussen

In combinatie met het Associatie Praktijkdiploma Basiskennis Calculatie (BKC) geeft het Associatie Praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden (BKB) recht op het diploma Financieel Assistent. Samen zijn ze een goede basis voor de vervolgopleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)Kortom, Basiskennis Boekhouden is een logische opstap voor een glanzende loopbaan in een administratieve functie!

Wijze van aanmelden/inschrijven

Je kunt je inschrijven door gebruik te maken van het contactformulier. Na ontvangst van je formulier nemen wij persoonlijk contact met je op voor het vaststellen van de aanvangsdatum en het schema van de lestijden. Vervolgens ontvang je een inschrijvingsbevestiging met de algemene voorwaarden.