Ga naar de inhoud
Opleiding

Basiskennis Calculatie

Werk je graag met cijfers en stel je graag overzichten op? Wil je meer weten over wat er allemaal komt kijken bij het voeren van een onderneming? Bijvoorbeeld omdat een functie als financieel-economisch medewerker je aanspreekt? Dan is de opleiding ‘Basiskennis Calculatie (BKC)’ uitermate geschikt voor je.

Inhoud

Na afloop van de opleiding is het uitvoeren van berekeningen als ‘kostprijscalculaties’ en ‘fiscale calculaties’ een fluitje van een cent voor je. Je leert de goederenhandel en de elementaire basis- en rekentechnieken kennen. De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Aanpak

In een informele sfeer leer je de essentiële begrippen en vaardigheden van het calculeren. De mensgerichte aanpak garandeert 100% persoonlijke aandacht voor je. De opleiding bestaat uit 10 à 12 lessen van ca. 2 uur. In deze lessen staat de vertaling van de theorie naar de praktijk centraal.

Kosten
Literatuur

Voor de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) maken we gebruik van de boeken van Henny Krom (Convoy Uitgevers)

Erkend diploma

De opleiding ‘Basiskennis Calculatie’ bereidt je voor op een examen bij de Associatie voor Examinering. Dit is een onafhankelijk instituut dat al 75 jaar toonaangevend is in het afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Indien je slaagt, ontvang je het Associatie Praktijkdiploma Basiskennis Calculatie (BKC). Met dit diploma kun je zelfstandig werken in een financieel-economische functie in het bedrijfsleven.

Vervolgcursussen

In combinatie met het Associatie Praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden’ (BKB) geeft het Associatie Praktijkdiploma ‘Basiskennis Calculatie’ (BKC) recht op het diploma Financieel Assistent. Samen zijn ze een goede basis voor de vervolgopleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Kortom, BKC is een logische opstap voor een glanzende loopbaan in een administratieve functie!

Wijze van aanmelden/inschrijven

Je kunt je inschrijven door gebruik te maken van het contactformulier. Na ontvangst van je formulier nemen wij persoonlijk contact met je op voor het vaststellen van de aanvangsdatum en het schema van de lestijden. Vervolgens ontvang je een inschrijvingsbevestiging met de algemene voorwaarden.